Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse worteltelers introduceren paarse en witte Chantenay-wortelen

De Britse coƶperatie Freshgro uit Nottinghamshire moedigt leveranciers aan terug te keren naar hun roots met de ontwikkeling van witte en paarse Chantenay-wortelen. "Deze wortelen grijpen niet alleen terug op de traditionele soorten, die onze voorouders aten, maar zijn ook zoeter."



De witte 'Sugar Babe' Chantenay-wortel is de zoetste van de soorten en kon na de lancering in maart rekenen op een positieve ontvangst bij groothandelaren. De wortelen zullen tot mei beschikbaar zijn en zal daarna eind september terugkeren, samen met de nieuwe paarse soort. Beide soorten beschikken over de onderscheidende, traditionele smaak waar Chantenay bekend om staat. In tegenstelling tot andere paarse groenten behoudt de paarse Chantenay-wortel ook zijn rijke, levendige kleur wanneer hij gekookt wordt.

Hoewel verschillende kleuren wortelen in het verleden af en toe al in Britse winkels te vinden waren, is deze lancering een primeur voor de Chantenay-soort en zal hij ook op grote schaal beschikbaar komen. Ze zijn een knipoog naar de veelkleurige geschiedenis van wortelen: die zouden oorspronkelijk paars zijn geweest, afkomstig uit Afghanistan rond de 7de eeuw. In de middeleeuwen kwam er een regenboog aan kleuren en in de 17de eeuw werden ze oranje, toen patriottische Nederlandse telers de oranje wortel teelden ter ere van Prins Willem van Oranje. Prins Willem had namelijk een succesvolle opstand geleid tegen Spanje om onafhankelijkheid voor zijn land te winnen.

Freshgro beheert nu 90 procent van de retailproductie van Chantenay in het Verenigd Koninkrijk -rond de 20.000 ton-, wat neerkomt op 10 procent van de totale omzet.

Voor meer informatie:
Sarah ffrench Davis
Mustard Communications Limited
Tel: + 44 20 8892 5665
E-mail: sarah.ffrenchdavis@mustardcommunications.co.uk
www.mustardcommunications.co.uk

 
Publicatiedatum: