Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aspergeoogst in Italië stagneerde voor korte tijd

Terwijl in Duitsland in bijna alle delen van het land voorjaarsachtige weersom-standigheden de start van het aspergeseizoen bespoedigen, leidden een plotselinge daling van de temperatuur en neerslag in de Italiaanse provincie Venetië korte tijd voor vertragingen. Dit is echter geen ongebruikelijke ontwikkeling. De zeer vroege start van het Italiaanse aspergeseizoen was juist eerder ongebruikelijk te noemen. Deze begon vanwege gunstige weersomstandigheden circa 20 dagen vroeger dan in 2012, meldt de Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website.

Reeds begin februari kon men in de provincie Venetië de eerste asperges, zowel groene als witte, uit beschutte teelt oogsten. Na de plotselinge daling van de temperatuur heeft de groei van de beschutte teelt zich vertraagd en in de vollegrond zal het volgens berichten van OPO Veneto nog een paar dagen duren voordat de oogst kan beginnen.

In 2013 teelde men in de provincie Venetië op een oppervlakte van 1.334 hectare asperges. Dat was circa 25% van het totale Italiaanse aspergeteeltgebied. In heel Italië lag het aspergeareaal in 2013 op 5.326 hectare. De aspergeoogst bleef dat jaar met 34.505 ton duidelijk achter bij de oogstopbrengst in het voorgaande jaar.
Publicatiedatum: