Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Clyde Valley Tomatoes voert productie op

De in Lanarkshire gevestigde teler Clyde Valley Tomatoes (CVT) heeft aangekondigd dat het van plan is de productie en distributie op te voeren, volgend op een succesvolle 'proefdraai' op de Schotse markt vorig jaar.

Medeoprichter David Craig zei: "Vorig jaar was het duidelijk dat we de vraag naar soorten zoals rode, gele of zwarte cherrytomaten en babypruimtomaten onderschat hadden." Dit seizoen zal het bedrijf de productie met 50 procent verhogen tot 21.000 tomatenstammen, waarvan bijna de helft miniatuurrassen.

"Het bedrijf zal dit jaar ook overstappen op kokosvezel als groeimedium. Daarnaast heeft het een beschermingsmiddelvrij beleid goedgekeurd en zal het alleen inheemse Britse bijen gebruiken als bestuivers", aldus Craig.

"We hebben een aantal belangrijke leveringsovereenkomsten gesloten waardoor onze tomaten in twee grote supermarktketens in Schotland zullen worden verkocht. Daarnaast breiden we ook ons aanbod aan onafhankelijke retailers uit", besloot Craig.

Source: hortweek.com
Publicatiedatum: