Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Levendige eerste regiobijeenkomst Frugi Venta

Gisteren hield Frugi Venta in Houten de eerste van drie regiobijeenkomsten waarin de leden werden geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen de vereniging en de activiteiten die zijn opgestart. Het was niet de kwantiteit maar de kwaliteit van het gezelschap die van het geheel een geslaagde bijeenkomst maakte met volop ruimte voor discussie.

Veel leden van Frugi Venta zijn lid in de wetenschap dat Frugi Venta hun belangen goed behartigt. Dat leidt ook geen enkele twijfel. Desondanks is het goed zo nu en dan in een kleiner gezelschap te delen waar de organisatie staat, aan welke actualiteiten wordt gewerkt en vooral om van de leden te horen of Frugi Venta op de goede weg is en of zij voldoende op de hoogte zijn van alle activiteiten waaraan wordt gewerkt.

Directeur Gert Mulder informeerde de leden over de organisatiestructuur van de vereniging in het kader van de verstevigde samenwerking met DPA en de oprichting van het GroentenFruit Huis per 1 januari jl. Beide verenigingen, Frugi Venta en DPA blijven bestaan en zijn nog verantwoordelijk voor een aantal specifieke activiteiten. Voor Frugi Venta zijn dat importbelangen, dienstverlening en het hele P&O verhaal zoals opleidingen, cao en pensioenen. Voor DPA zijn dat onder andere GMO en dienstverlening. Kern van het hele verhaal is dat de totale (organisatie)kosten voor bedrijven de komende jaren aanzienlijk dalen ten opzichte van een aantal jaar geleden. Dit heeft te maken het verdwijen van het PT en HBAG en de daaraan verbonden verplichte heffingen.



Het GroentenFruit Huis richt zicht op vier thema's: Voeding & Gezondheid, Voedselveiligheid & Kwaliteit, Marktaangelegenheden & Statistiek en ICT en Logistiek. Annemarie Borgdorff, sinds dit jaar werkzaam bij het GroentenFruit Huis en voorheen op de afdeling marktonderzoek van het PT is verantwoordelijk voor de PPS Voeding & Gezondheid en vertelde hier meer over. PPS is een publiek Private Samenwerking in het kader van het Topsectorenbeleid Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Wilco van den Berg, eveneens afkomstig van het PT vertelde meer over marktgegeven en Wilma van den Oever nam de overige onderwerpen voor haar rekening. Een verdieping op deze onderwerpen zal bovendien worden gegeven tijdens de ALV van Frugi Venta op 20 mei a.s.

De leden die verder benieuwd zijn naar de ontwikkelingen bij Frugi Venta en graag willen meepraten, kunnen zich nog aanmelden voor de bijeenkomsten in Ridderkerk (maandag 7 april) of Sevenum (dinsdag 8 april).
Publicatiedatum: