Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vollegrondsgroenteteelt in Mecklenburg-Vorpommern neemt licht af

In 2013 teelden 58 agrarische bedrijven in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern vollegrondsgroenten, meldt de Duitse website Gabot.de. Het areaal van 1.794 hectare nam ten opzichte van 2012 met 6% en ten opzichte van het langjarig gemiddelde met 9% af. Meer dan drie kwart van de teelt vond plaats in het district Ludwigslust-Parchim.

De groenteteelt in Mecklenburg-Vorpommern werd gedomineerd door sla. Met een teeltgebied van 590 hectare was het aandeel van sla aan het totale groenteareaal zo hoog als in geen andere deelstaat, namelijk 33% (Duitsland: 18%). Ook de teelt van broccoli is in Mecklenburg-Vorpommern belangrijk. Met 354 hectare had de broccoliteelt in de deelstaat een aandeel van 16% aan de totale Duitse broccoliteelt.

Met circa 5.000 ton werd in 2013 12,8% van de groente in Mecklenburg-Vorpommern volledig biologisch geteeld. De biologische groenteteelt had met een areaal van 262 hectare een aandeel van bijna 15% aan het totale vollegrondsgroentenareaal.

28 bedrijven teelden groenten in kassen of door middel van beschutte teelt. Zij deden dit op een oppervlakte van 13,6 hectare en oogstten 1.685 ton groenten, waaronder 1.447 ton tomaten.
Publicatiedatum: