Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim 100 bezoekers op Voorjaarsinspiratiedag Postuma

Afgelopen dinsdag 1 april, organiseerde Postuma te IJsselmuiden een voorjaarsinspiratiedag! Deze dag was een groot succes met een opkomst van ruim 100 ondernemers. Een vol programma werd gestart met een lichte lunch waarna met twee grote bussen het programma werd ingezet naar de Koekoekspolder te IJsselmuiden.



Diverse telers op luttele kilometers afstand werden stuk voor stuk bezocht. Als eerste de familie Hollander. Zij telen op de vollegrond een tweetal unieke producten: namelijk de kassperziebonen in een uniek dik en lang ras, wat een vlezige boon met weinig zaad opbrengt. Dit ras is uniek in de wereld en alleen bij de klanten van Postuma verkrijgbaar. Daarnaast teelt Hollander de raapstelen van het ras Namenia. Een uniek zeer smaakvol product zonder wortel.



Na het bezoek bij dit exclusieve product werd de reis voortgezet slechts enkele meters verder naar de volgende teler: Maatschap Vahl. Zij verzorgen dagvers komkommers welke met aardwarmte zijn geteeld onder het label Trofee. Een teeltwijze welke uniek is en waar in die toekomst vele telers in de Koekoekspolder gebruik van kunnen maken. Een proces wat er voor zorgt dat het water op circa 73 graden Celsius uit de aarde wordt gepompt, waar de kassen mee worden verwarmd.



De derde teler deze middag was paprikateler Van den Bosch, één van 's lands grootste paprikatelers, met een oppervlakte van circa 27 voetbalvelden en een productie van 28 miljoen paprika's per jaar kunnen we dit gerust een zeer grote teler noemen. Een enorm innoverend bedrijf met een zeer gedreven ondernemer zorgden voor veel indrukwekkende reacties bij de ondernemers.



De laatste teler, was misschien wel het meest waardevolle product voor elke ondernemer deze zomer. De aardbeien onder het label Polderkoninkjes. De kassen van telers Chris Verhage en Nico Koomen stonden vol met aardbeienplanten, waar het verschil tussen warme kas, koude kas en de tunnel aardbeien zeer goed zichtbaar was. Door deze diverse teeltwijzen kunnen zij het product onder optimale omstandigheden oogsten. Vol smaak tegen een eerlijke prijs onder een label welke exclusief voor de specialisten van Postuma verkrijgbaar zijn!



Deze dag vol inspiratie werd afgesloten bij Ton Verbeek, waar hij een bijzondere boerderijwinkel heeft met daarnaast een royale accommodatie voor feesten en partijen. Drie ondernemers te weten Erik Berends uit Haren, Jacqueline Huver uit Emmeloord en Marcel Bouwmeester uit Vaassen hebben hier gesproken over wat hun winkel tot een succes heeft gemaakt, afstemming van aanbod, social media en kansen voor de AGF specialist.



Naderhand is er een uitgebreid driegangen diner verzorgd door Van Marle de culinaire groenteman waarin alle producten van de deze dag bezochte telers werden geserveerd!

Een dag die als zeer geslaagd en inspirerend is ervaren!

Publicatiedatum: