Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Adri van der Einde levert 7 kg sla, Greenco komkommers en tomaten

Langste broodje gezond in Someren

Drie versspecialisten Bakkerij van de Mortel, Keurslager Thomas Koppens en Groente en Fruit Someren hebben op zondag 30 maart in de Postelstraat samen het langste broodje gezond van Nederland gemaakt.

Het broodje gezond had een lengte van meer dan honderd meter. Burgemeester Veltman mocht als eerste de lange stokbrood aansnijden.

De ingrediënten werden grotendeels gesponsord: Adrie van den Eijnden leverde 7 kg sla, Greenco leverde dertig komkommers en twee kisten tomaten.
Verder is er gebruikt: 15 kg ham, 15 kg kaas, 5 kg meel en 5 liter water. De bakker is om 5.00 uur begonnen met het bakken van de 700 stokbroodjes. Met vele vrijwilligers heeft het anderhalf uur geduurd om deze broodjes te beleggen.
Iedereen kon een bijdrage leveren door een stuk van dit broodje te kopen voor € 3 voor elke 15 cm. De opbrengst hiervan gaat naar de verzorgingshuizen Sonnehove, Witven en Eegelshoeve in Someren om activiteiten te organiseren voor de ouderen.




Bron: Siris.nl
Publicatiedatum: