Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
aandelen 100% in handen van Haspeslagh-families

Fusie diepvriesgroentebedrijven Ardo en Dujardin

Ardo en Dujardin Foods zijn verheugd te kunnen melden dat ze een fusieovereenkomst hebben ondertekend. De twee Belgische diepvriesgroentebedrijven, die 40 jaar geleden los van elkaar door twee broers werden opgericht, staan op het punt in één firma op te gaan na goedkeuring door de betreffende mededingingsautoriteiten. Als onderdeel van de transactie verkoopt NPM Capital, een particuliere investeringsmaatschappij, haar minderheidsaandeel in Dujardin Foods. In de nieuwe groep zullen de aandelen voor 100% in handen zijn van de Haspeslagh-families.


Familie Haspeslagh:
Boven: V.l.n.r.: Jan – Philippe – Ignace – Paul
Onder: V.l.n.r. : Xavier – Marc – Bernard

Nieuwe naam: Ardo
De beweegreden achter de geplande fusie is om een robuust werkplatform te ontwikkelen dat het bedrijf in staat stelt in de toekomst duurzaam te blijven werken in de sector van diepgevroren groenten, fruit en kruiden, en om de basis te leggen voor een professioneel bestuurd familiebedrijf van de derde generatie.
Terwijl de integratieplannen worden uitgerold, zullen beide organisaties onafhankelijk van elkaar blijven werken onder leiding van Jan Haspeslagh (Ardo) en Rik Jacob (Dujardin Foods). De toekomstige raad van bestuur wordt voorgezeten door Philippe Haspeslagh en zal zijn samengesteld uit familievertegenwoordigers en twee onafhankelijke bestuurders. De nieuwe groep krijgt de naam Ardo.
De fusie van de twee gelijkgestemde bedrijven zal de aanwezige synergieën versterken, inclusief de elkaar aanvullende bedrijfstakken, om zo de marktpositie en concurrentiekracht te handhaven. Na de opstartperiode zullen er overgangsmaatregelen worden getroffen zodat de kwaliteit van de goederen, diensten en klantenrelaties behouden blijft en/of wordt verbeterd. Dankzij de nieuwe structuur zal er op elke vraag van de markt kunnen worden ingegaan en zullen de relaties met partners in de retail, food service en industrie kunnen worden uitgediept.

Jan Haspeslagh, CEO van Ardo:
"De fusie van twee complementaire bedrijven waarvan de eigenaars al nauw met elkaar verwant zijn, is een natuurlijke stap die ons op de toekomst voorbereidt en garandeert dat het bedrijf binnen de familie blijft. Gezien onze vergelijkbare bedrijfsaanpak en gemeenschappelijk verlangen om ondernemerschap en professionalisme te combineren, heb ik er alle vertrouwen in dat we een samenhangend bedrijf tot stand zullen brengen. Deze mededeling is uitstekend nieuws voor alle belanghebbenden."

Rik Jacob, CEO Dujardin Foods

Rik Jacob, CEO van Dujardin Foods, reageert als volgt op het fusiebesluit:
"Het nieuwe Ardo zal een nog groter bedrijf zijn met een unieke grootschalige Europese voetafdruk, gespecialiseerde fabrieken, een goede landbouwkennis, professioneel bestuur en sterke ondernemersgeest."

Philippe Haspeslagh
Philippe Haspeslagh, die de raad van bestuur zal voorzitten en tevens een vooraanstaand academicus gespecialiseerd in fusies en overnames is, voegt hieraan toe: "Wij zetten ons in om voor onze samengevoegde bestuursteams verdere professionele opportuniteiten te creëren en tegelijkertijd het familiebedrijf voor de volgende generatie veilig te stellen. Op het niveau van de aandeelhouders betekent dit dat zeven neven bij elkaar komen, met duidelijke rollen voor de familie, de raad van bestuur en de directie."

Over Ardo:

Ardo startte zijn activiteiten in de groentewereld in de jaren 1950 als teler en trader van groenten in de familieboerderij te Ardooie, België. In de jaren 1970 waagde Ardo zich aan de productie en verkoop van vriesverse groendiepvten en sindsdien is het bedrijf in heel Europa actief. Vandaag telt Ardo 15 productie-, verpakkings- en distributiesites in acht Europese landen en stelt het ongeveer 3000 mensen tewerk. In 2013 teelde, verwerkte en verkocht Ardo 611.000 ton vriesverse groenten en fruit over de hele wereld, voor een geconsolideerde netto-omzet van 607 miljoen euro.

Over Dujardin Foods
Dujardin Foods is gespecialiseerd in de productie en distributie van vriesverse groenten, kruiden, ingrediënten en kant-en-klaarmaaltijden. Het bedrijf telt zo'n 800 personeelsleden, verkoopt jaarlijks ongeveer 200.000 ton en heeft een omzet van 213 miljoen euro. Dujardin Foods richt zich op de internationale retail, food service en industrie. Dujardin Foods is gevestigd in Ardooie-Koolskamp, België, en telt vijf productievestigingen in België, Frankrijk en het VK.
Publicatiedatum: