Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groene smoothies steeds geliefder

In de levensmiddelenhandel zijn steeds vaker ook groene smoothies verkrijgbaar, die naast fruit ook chlorofylhoudende levensmiddelen zoals spinazie, snijbiet, sla of ook kruiden zoals peterselie, brandnetel of paardenbloem bevatten, meldt de Duitse website Fruchthandel.de.



"Het groene bestanddeel zorgt niet alleen voor de mooie kleur, maar zit ook vol met belangrijke stoffen zoals mineralen, sporenelementen, vitamines, enzymen, secundaire plantenstoffen en de voor de darm zo belangrijke vezelstoffen, die in de moderne voeding vaak onvoldoende aanwezig zijn", legt rauwkost- en gezondheidsexpert Victoria Boutenko uit. Om zelf een dergelijke smoothie te maken, heeft men rijp fruit nodig, donkergroene bladgroente, een beetje water en een goede mixer die de ingrediƫnten tot een gelijkmatige massa verwerkt, die de cellulosevezels van de groene planten openbreekt en die het geheel optimaal bereid voor de menselijke spijsvertering.
Publicatiedatum: