Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw in de kleurwisselrage: zwarte tomaten

Er bestaan al paarse wortels, gele courgettes en witte asperges. Maar zwarte tomaten zijn dit seizoen het must-have-gewas voor kassen, zeggen telers. De donkere tomaten zijn volgens plantwetenschappers gezonder dan de rode soort. De nieuwe 'Indigo Rose' wordt dit jaar voor het eerst verkocht en werd gekweekt door rode en paarse tomatenplanten te combineren. De tomaat wordt aangekondigd als nieuw 'superfood'.

Wetenschappers in Amerika combineerden paarse tomaten die anthocyaan bevatten, een antioxidant die zou helpen diabetes en obesitas te bestrijden, met normale rode soorten. Er zijn al wat donker gekleurde tomaten, maar Indigo Rose is de enige echte zwarte tomaat en de donkerste ooit gekweekt. Hij werd geteeld door professor Jim Myers aan de Universiteit van Oregon in de Verenigde Staten. Een student en hij stuitten bij het bekijken van de gezondheidsvoordelen op tests die onthulden dat anthocyanen de kleur verzorgden. De twee kruisten de paarse tomaten met wilde tomaten en kwamen uiteindelijk met een zwarte stam.

Het in Devon gevestigde Sutton Seeds heeft de rechten verkregen om de nieuwe planten dit jaar voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk te gaan verkopen. Alfie Jackson, assistent-productmanager bij Suttons Seeds, zei: "Ze zijn niet zo zoet als normale tomaten en hebben een hartigere smaak. Ze kunnen goed geroosterd of in salades worden gegeten."

Source: dailymail.co.uk
Publicatiedatum: