Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energie-efficiëntie kortingen op LEDs succes voor Urban Harvest

Urban Harvest is een innovatief urban farming bedrijf, gevestigd in het centrum van Seattle. De onderneming teelt verschillende slasoorten in de kelder van het gebouw en maakt daarbij gebruik van LED-lampen van LumiGrow.

CEO Chris Bajuk: "We hebben specifiek gekozen voor LumiGrow LED-verlichting, want we konden energie-efficiƫntie kortingen krijgen via ons plaatselijke elektriciteitsbedrijf. Om kortingen te verkrijgen van het nutsbedrijf, moeten lampen voldoen aan strenge normen, zoals het hebben van een LM-79 certificering. LumiGrow was de enige met die certificering."



Ondanks de geringe omvang van zijn teelt, is Chris in staat om tot 800 slaplanten per maand te produceren, waarvan sommige worden gebruikt in de vers bereide van de lokale high-end restaurants. Deze betalen goed voor smaakvolle slasoorten, die biologisch en lokaal geteeld worden. 



"Het interessante van een klein bedrijfje zijn, is dat ik toch niet kan concurreren met de grotere jongens. Dus teel ik geen ijsberg of Romaine omdat de prijs van die gewassen zo laag is. Ik kies ervoor om bijzondere producten te leveren op een kleine schaal."


Meer informatie:
Urban Harvest
Chris Bajuk (e-mail)
www.urbanharvest.com

LumiGrow
George Chan (e-mail)
www.lumigrow.com
Publicatiedatum: