Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Nature teler Wouter Moerman heeft eerste vleestomaten in Nederland

De eerste vleestomaten van Nederlandse bodem zijn een feit! Wouter Moerman uit Maasbree is er weer vroeg bij dit jaar met zijn onbelichte vleestomatenteelt. Vorige week al oogstte hij de eerste vruchten.

"Met een kwalitatief goed product onderscheid je je in de markt" aldus Wouter. "Er is weinig buitenlands aanbod dat vergelijkbaar is en dat werkt hopelijk gunstig. Vroeg starten past me wel. De kop van het seizoen is in vleestomaten gunstiger dan de staart. Je kunt beter niet te lang doorgaan."


 
Wouter Moerman is lid van telerscoöperatie Van Nature die de vleestomaten vermarkt voor hem. De eerste vleestomaten van Wouter gingen naar Scherpenhuizen en Haluco.

Dit jaar teelt Moerman Foronti en Kanavaro. Foronti is wat grover en Kanavaro juist wat fijner. "Om in te kunnen spelen op verschillende klantwensen heb ik in overleg met Van Nature de keuze gemaakt voor twee rassen in plaats van één. Tezamen met goede afspraken over de afzet halen we zo het meeste uit de markt."


Voor meer informatie:
Telerscoöperatie Van Nature UA
+31 180 696800 (T)
www.nature.nl
contact@nature.nl
 
Publicatiedatum: