Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Staatssecretaris Tappeser wil meer regionaal product

Dr. Beatrix Tappeser, staatssecretaris van consumentenbelangen van de Duitse deelstaat Hessen, heeft aangemoedigd meer regionale levensmiddelen te consumeren. "Groenten en fruit uit de regio zijn niet alleen vers, maar hebben meestal ook een hoger vitaminegehalte", zei Tappeser afgelopen donderdag in Frankfurt. Daar opende zij de beurs 'Land und Genuss', die tot 23 februari gehouden werd.

"Door regionale levensmiddelen te kopen doen consumenten niet alleen maar iets goed voor het milieu, aangezien lange transportafstanden wegvallen, maar ondersteunen ze ook de regionale landbouw", aldus de staatssecretaris. Tappeser onderstreepte dat veel bedrijven reeds de tekenen des tijds herkend hebben en steeds vaker voor regionaliteit gaan. "Dat is een stap in de goede richting. Want de vraag van de consument naar producten uit de regio groeit gestaag en hier moet aan voldaan worden", aldus Tappeser.

Opdat consumenten precies weten waar hun levensmiddelen vandaan stammen en de kwaliteit hoogwaardig is, heeft de deelstaat Hessen het kwaliteitsmerk 'Geprüfte Qualität - HESSEN' ingevoerd. Regionale levensmiddelen uit Hessen die dit logo dragen, zijn levensmiddelen die aan de hoogste standaard voldoen en die naast kwaliteit ook zekerheid en transparantie bieden.
Publicatiedatum: