Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nijssen levert koelinstallatie als bouwpakket

Van Ravenswaaij wil sneller terugkoelen in Ivoorkust

Onlangs verscheepte Nijssen in opdracht van S.C. van Ravenswaaij een gedeeltelijk gemonteerde koelinstallatie per zeecontainer naar Ivoorkust. Mede vanwege de veiligheidssituatie in het land wordt de installatie door lokale technici ter plaatse verder geïnstalleerd. Nijssen leverde daarvoor de benodigde handleiding en bouwkundige tekeningen.


 
Een Ivoriaanse partner van Van Ravenswaaij realiseert een koelcel van 15x16x4 meter, waarin 24 pallets van elk 900 kg product kunnen worden teruggekoeld van +25°C naar de ruimtetemperatuur van +5°C. De koeltechnische installatie bestaat uit een energiezuinige Bitzer Condenser Unit met een capaciteit van 38.500 Watt [bij een verdampingstemperatuur van -/- 3 °C. Als koudemiddel is gekozen voor R507. De compressor wordt gekoppeld aan drie Goedhart verdampers.

Platte koelers
Ten behoeve van de koeling leverde Nijssen drie stuks enkelzijdig blazende koelers om een goede luchtverdeling op de 15 meter lange zijde te creëren. De keuze voor platte koelers zorgt dat zo veel mogelijk vrije hoogte beschikbaar blijft voor de opslag van producten.

Deels gemonteerd
Om installatie ter plaatse eenvoudiger te maken, verzorgde het team van Nijssen een gedeeltelijke montage van de geleverde componenten. Voor de elektrische installatie stelde Nijssen een compleet bouwpakket samen met onder meer alle benodigde elektrische bekabeling, werkschakelaars, kabelgoten en installatiemateriaal voor de geleverde componenten van de installatie. Ook werd een regelpaneel en alle leidingwerk geleverd.


Inmiddels is de installatie in Ivoorkust geplaatst

Snel terugkoelen cruciaal
Met de investering wil Van Ravenswaaij de productkwaliteit verbeteren. Een onderzoek van Wageningen UR bevestigde onlangs opnieuw dat temperatuurbeheersing en een gesloten koelketen de belangrijkste instrumenten zijn om de startkwaliteit van groenten en fruit zo goed en zo lang mogelijk te behouden. Het snel terugkoelen na de oogst in Afrika is dan ook van groot belang én economisch interessant. Een uur eerder terugkoelen verlengt de houdbaarheid met een dag.

Voor meer informatie:
Nijssen Koeling BV
Leiden
071 – 5216214
sales@nijssen.com
www.nijssen.com
Publicatiedatum: