Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ben Nuyens: "Goede ervaring met tomaten telen in kokospot"

Tholen - Ben Nuyens is tomatenteler in het Belgische Merksplas. Sinds dit jaar gebruikt hij een pot van kokos. Dat bevalt hem goed. Ben gebruikt al een aantal jaren een kokosmat en nu dus in combinatie met een kokospot. Ben Nuyens:"Het grootste voordeel van deze combinatie is dat mat en pot niet meer hoeven 'vechten' om het vocht."

Nuyens: "Ik maak gebruik van de potten van Forteco. Deze hebben een homogene samenstelling. Met als gevolg dat de plant heel goed stuurbaar is. Dit heeft een mooi generatief gewas tot gevolg. Naast deze stuurbaarheid is een ander voordeel dat mat en pot makkelijk af te voeren zijn. Ze zijn immers van hetzelfde materiaal gemaakt."

De Vlaamse teler was al gewend aan een mat van kokos. Hij ziet de invloed van de pot alleen in de eerste trossen. Daarna valt de invloed van de pot weg. "Als de eerste tros mooi generatief is, komen er verder mooie vruchten aan."



Sinds dit jaar gebruikt hij ook een kokospot. Op zijn bedrijf teelt hij op 13 ha zowel onbelicht als belicht. Sunstream, Rivolo en Merlice zijn zijn tomatenrassen.
 
Voor meer informatie:
Jan de Smet
Van der Knaap Group
Wateringen
Tel 0174 296 606
gsm +31- 6 1089 5664
www.vanderknaap.info
jandesmet@vanderknaap.info


 
Publicatiedatum: