Het Dutch BBQ Team valt opnieuw in de prijzen
Over publieke belangstelling hadden de teams niet te klagen. Door de uitstekende locatie direct aan het strand en het goede weer zijn er naar schatting 30.000 bezoekers geweest, die kleine barbecue-hapjes konden proeven op de stands van de verschillende teams.
Het Dutch BBQ Team zoals het optrad in Oostende bestond uit de 'kokende' leden Robèrt van Beckhoven, Frans Bon, Mitch van Egmond, Eric Flantua, Roland Ooink, Ed van de Schootbrugge, Jaap Sloof (teamcaptain) en Ton Strang en werd ondersteund door Henk van Egmond, Arjan Kip en Maarten Labberton. Het Dutch BBQ Team word gesponsord door Johma Salades, Apollo Sauzen, Koppert Cress, ITS Foil, De Kweker, BBS Food, Kitchen Club, BBQ Bastards, E2 Foods en ChaudDevant Original Chefwear.
Het algemene niveau van de gerechten was bijzonder hoog en het geheel werd beoordeeld door een professionele jury bestaande uit de chefs van de Belgische toprestaurants, onder leiding van Peter Goossens van het driesterrenrestaurant 'Het Hof van Cleve'. Teamcaptain Sloof was dan ook zeer tevreden met het behaalde resultaat, zeker gezien het hoge barbecue niveau in België. ''Het team werkte als een geoliede machine en heeft middels deze en vorige uitslagen bewezen definitief tot de Europese top te behoren'', aldus Jaap Sloof.
Na twee 6de plaatsen op de WK's in Duitsland in 2011 en eerder dit jaar in Marokko en de naar nu gebleken terechte eerste prijs op het Europeese kampioenschap in het Belgische Torhout in 2012 kijkt Jaap Sloof al uit naar het volgende EK in Zweden in 2014: ''Dit schept natuurlijk verwachtingen maar we kijken er nu al naar uit om de concurrentie opnieuw aan te gaan met de andere teams, en wellicht staan we dan weer op het podium'.