Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tegenvallende prestaties groentenmarkt drukken resultaat Dole Q3

Dole maakte onlangs de resultaten over het derde kwartaal (tot 6 oktober 2018). Het bedrijf boekte een S-1 EBITDA van 45,4 miljoen dollar. Een jaar eerder werd op die post 50,1 miljoen dollar geboekt. De daling weerspiegelt een reductie van 7,4 miljoen dollar in het EBITDA van het onderdeel Fesh Vegetables.

In het derde kwartaal verkocht Dole het hoofdkwartier voor 50 miljoen dollar en boekte daardoor een nettoresultaat van 7,3 miljoen dollar. De verkoop is niet meegenomen in de bovengenoemde resultaten.

Dole Fresh Fruit zette een sterke prestatie neer, terwijl het onderdeel Dole Fresh Vegetables minder goed presteerde. Dat is te wijten aan een industriebrede veiligheidswaarschuwing, die niet direct gelinkt was aan Dole. Daarnaast was er een overschot, wat resulteert in lagere prijzen. Daardoor vielen de resultaten lager uit.

In juli rondde Total Produce de overname van 45% van de aandelen Dole af.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: