Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Canada

Marihuanatelers nemen noodgedwongen buitenlandse arbeiders in dienst

Het kostte Aphria een miljoen dollar toen ze in augustus maar liefst 14.000 marihuanaplanten weg moesten gooien. Met de knoppen en de snoei voor de extractie van cannabisolie, kwam dit neer op een verlies van ongeveer 2000 kg aan producten.

De reden? Dat was niet de kwaliteit van de cannabis - het multi-miljardenbedrijf had niemand die de cannabis kon verwerken bij de productiefaciliteit in Leamington.

“We hebben op een maandag 52 mensen in dienst genomen, maar die zaterdag waren hier nog maar acht van over," vertelde de directeur van Aphria, Vic Neufield, aan de Windsor Star.

Aphria huurde lokale mensen in voor laag geschoolde werkzaamheden tegen een competitief loon in de agrarische sector, zo zei het bedrijf. Maar het weer kan enorm drukkend worden in Essex County in juli en augustus en het werk in de kassen kan in het zomerseizoen heet en vochtig zijn, zelfs met voldoende vloeistoffen en waterkoelers op de werkplek.

“De lokale inwoners hebben nog niet eerder in een dergelijke omgeving gewerkt," zegt Neufeld over de afhakende werknemers.

Het gebied rond Leamington is de hoofdstad van de kassenteelt in Noord-Amerika, maar het werken in kassen is niet aantrekkelijk voor de meeste Canadezen en dat is een van de redenen dat de overheid tienduizenden buitenlandse arbeiders het land in laat. Neufeld zei dat cannabisproducenten  met een vergunning hun best hebben moeten doen om ook onder het Agricultural Worker Program te vallen, zelfs al “telen we ook planten in een kas".

Bron: Windsor Star (Doug Schmidt)

Publicatiedatum: