Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Turkije:

Hevige regen en hagelstorm brengt schade aan kassen voor tomaten en paprika's

Een hagelstorm en hevige regen hebben aan meer dan 10 hectare kassen waar tomaten en paprika's worden geteeld in Mersin (Turkije) schade toegebracht. Deze kunnen nu niet meer worden gebruikt. De telers vroegen de regering onlangs om bijstand om hen met de verloren teelt te helpen.

Heel wat daken van kassen zijn ingestort en de telers zijn daardoor een aanzienlijk deel van hun teelt kwijtgeraakt. De schade wordt geraamd op ongeveer 300.000 USD.

De telers slaagden er al nauwelijks in hun zaken draaiende te houden en door dit voorval zijn ze volledig overgeleverd aan de regering om hun activiteiten voort te kunnen zetten. Zonder steun zullen de meeste telers op de fles gaan. Alle telers in de regio hebben de regering en overheidsinstanties opgeroepen om actie te ondernemen. Ze vragen hierbij financiƫle steun om tijdens deze moeilijke tijd het hoofd boven water te houden.

Bron: Hurriyet

Publicatiedatum: