Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse gember van La Libellula

"Sinds drie jaar houden we ons bezig met de teelt en afzet van verse, Italiaanse gember. Het idee ontstond toen we zagen dat er veel vraag naar is en dat dit blijft stijgen. We hebben een volledig Italiaanse toeleveringsketen opgezet", vertelt Giampietro Ferri, eigenaar van La Libellula uit het Italiaanse Arcene.

Ongeacht de herkomst ervan, zijn de Italianen echte gemberconsumenten. De wortelstok van de gemberplant is rijk aan gingerol en andere nutraceuticals.

Teelt en klimatologische kenmerken. "Het gaat om een jaarlijkse teelt die plaatsvindt in de kas. In maart wordt er gezaaid en de oogst vindt plaats van oktober tot en met december. De wortel heeft geen specifieke klimatologische omstandigheden nodig. Bij voorkeur een temperatuur boven de 20 graden en een vruchtbare grond die rijk is aan organische elementen. Op deze manier kan de wortel zich optimaal ontwikkelen. Vooral in het begin van de teelt is het aan te raden om de kassen te verwarmen. Ondanks de ongunstige klimaatomstandigheden die al vanaf het begin van dit jaar optreden, zijn er geen noemenswaardige problemen omtrent de teelt. Soms zijn er parasitaire aanvallen, maar deze bestrijden we met biologische middelen."

De gember wordt afgezet op de lokale markten. Er is interesse getoond door zowel een farmaceutisch bedrijf, met de bedoeling gembersupplementen te maken, als een nationaal bedrijf dat gedroogde gember produceert.

"De gember die in Italië wordt geteeld heeft een aantal fysieke kenmerken die anders zijn dan bij het geïmporteerde gember, die langer en rechter zijn. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit. Het seizoen 2018 verloopt goed en we hebben 60% meer product dan in 2017."


Contact:

La Libellulla Società Agricola
Via A. Grandi, 81 
24040 Arcene (BG)
Tel.: +39 393 9346744
Email: pietroferri@lalibellulagroup.it

 

Publicatiedatum: