Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Tekorten onvermijdelijk, prijzen zullen er naar verwachting niet onder lijden"

Schade door noodweer in Italië

De dramatische beelden van de vreselijke windvlagen die de afgelopen week in grote delen van Fondi-Sperlonga hebben huisgehouden, hebben ook andere delen van Italië getroffen. Burgers, waaronder telers, hebben de handen ineen geslagen om te zorgen voor een snelle wederopbouw.

Bron: h24notizie.com 

"Het zal niet makkelijk zijn omdat veel kassen en tunnels volledig zijn verwoest. Op de Pontine-vlakte is de situatie in een aantal gevallen kritiek. Daar waren veel telers begonnen met de oogst van groenten in de herfstcyclus in bedekte teelt. Dit is allemaal verwoest en het is onvermijdelijk dat er een tekort op de markt zal ontstaan", zegt Elio Paparello, medewerker van Fedagromercati.

Bron: Latina Today

Paparello geeft aan dat in het gebied rond Sperlonga de meeste groenten voor de export worden geteeld. "De retailers zullen niet worden beïnvloed door het slechte weer van afgelopen week, omdat hun toevoerkanalen wijdverspreid zijn. De markten, zoals de onze, zouden wel een gebrek aan aanbod kunnen waarnemen. Vanwege de hoge herfsttemperaturen was in sommige gevallen een groot deel van de groenten al geoogst, dus ik denk niet dat de prijzen eronder zullen lijden."

Video van Michele Guida, Sperlonga

Update Lazio dinsdagmiddag:
Een ernstige noodsituatie in het zuiden van Pontevedra met hevige en onophoudelijke regens evenals een wervelwind heeft in enkele uren schade aangericht aan honderden hectare groenten en fruit, van Cori tot Fondi. De dragende structuren van de tunnels in Sperlonga zijn vernietigd evenals de gewassen in het gebied van Sezze. In de steden Latina, Cisterna, Aprilia en Velletri is er aanzienlijke schade aangericht aan de kiwiteelt.

 

Publicatiedatum: