Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wilde rucola uit het Italiaanse Salento

Van sierteelt op water naar de teelt van kruiden en rucola

"Alle gewassen die worden geoogst in Salento worden gekenmerkt door hun rijke, authentieke smaak. We telen veel aromatische kruiden, maar onze kernactiviteit is rucola",  zegt Alessandro Manzo, productmanager bij het Natura Salentina dat is gevestigd in Gallipoli, in de provincie Lecce.

"De toenemende consumptie van groenten en kruiden en de economische crisis waren voor ons een stimulans om kritisch naar ons bedrijfsmodel te kijken. We hielden ons bezig met sierteelt op water en dat is nu veranderd naar de teelt van kruiden en rucola."

"We telen wilde rucola gedurende twaalf maanden per jaar. De uitdaging is om dit afwisselend in de kas en in de volle grond, van mei tot en met september, te telen.  Op deze manier kunnen we de consument het hele jaar door verse rucola garanderen."

"We hebben ook te maken met parasitaire aanvallen van onder andere de Altica, die aan het blad knaagt waardoor die gewassen niet kunnen worden afgezet. Dit leidt tot een verlies van 60%, maar we verwachten dit op te kunnen lossen met de gezonde hergroei van de planten", voegt Alessandro toe.

"De rucola wordt met de hand geoogst en hier, in Zuid-Italiƫ, op de markt gebracht. We zetten het ook af aan cateringbedrijven, die goed zijn voor een afname van ongeveer 25 kg."

Contact:
Natura Salentina
C.da Li Foggi, 73044 Gallipoli - Lecce
Tel.: (+39) 347/4301508 - 330/840974
Email: info@naturasalentina.it 
Web: www.naturasalentina.it  

 

Publicatiedatum: