Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Universiteit van Guelph, Ontario

"Er worden onvoldoende groenten en fruit geteeld om wereldbevolking te voeden"

Als iedereen op aarde gezond zou willen eten, dan zouden er onvoldoende groenten en fruit beschikbaar zijn, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van de Universiteit van Guelph.

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat er binnen het bestaande landbouwsysteem sprake is van een overproductie van granen, vetten en suikers, terwijl de productie van groenten en fruit, en in mindere mate ook eiwitten, ontoereikend is om in de voedingsbehoeften van de huidige wereldbevolking te voorzien. 

Ook stelden zij vast dat een aanpassing van de productie aan de geldende voedingsrichtlijnen zou betekenen dat er zo'n 50 miljoen hectare landbouwgrond minder nodig zou zijn omdat de teelt van groenten en fruit minder oppervlakte vereist dan die van granen, vetten en suikers. 

Sciencedaily.com bericht dat het onderzoeksteam de wereldwijde agrarische productie heeft vergeleken met de aanbevelingen van voedingsdeskundigen en een enorme wanverhouding vaststelde. "We kunnen onder het geldende landbouwsysteem eenvoudigweg niet allemaal een gezond voedingspatroon aannemen," legt onderzoeker Evan Fraser van de Universiteit van Guelph uit. "Uit onze bevindingen blijkt dat er onder de huidige omstandigheden te veel granen, vetten en suikers worden geproduceerd en dat de productie van groenten, fruit en eiwitten onvoldoende is om aan de voedingsbehoefte van de huidige wereldbevolking te voldoen.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018