Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China heeft goede voedselveiligheid

China staat boven aan de lijst van landen met de beste voedselveiligheid. De Economist Intelligence Unit publiceerde onlangs de "Global Food Safety Index". De index stelt een ranglijst op van landen, waarbij wordt gekeken naar voedselveiligheid, kwaliteit van het product en oorsprong van het voedsel. China heeft op de lijst een sprong gemaakt van de vierde positie naar de eerste plaats. De opkomst van China komt door sterke economie van het land. Bovendien hanteert de Chinese overheid lage importtarieven voor landbouwproducten, zodat de importkosten worden verminderd.

Volgens de Economist Intelligence Unit is de Chinese leveringsketen voor voedingsmiddelen echter wel kwetsbaar. De leveringsketen kan makkelijk worden verstoord door weersomstandigheden of natuurrampen. Als bij het onderzoek voor de index ook gekeken zou worden naar klimaatverandering, bodemkwaliteit en wateraanvoer, zou China pas op de zestiende plaats in de ranglijst te vinden zijn.

Daarnaast is het aanbod aan voeding in China kwetsbaar, omdat het grootste deel hiervan wordt geïmporteerd. Zo'n 180 landen exporteren levensmiddelen naar China. Problemen met betrekking tot de wereldhandel zouden de leveringsketen van voeding binnen China met gemak kunnen verstoren.

Bron: News and Current Trends

Publicatiedatum: