Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Charles Vijverberg, Benfried:

"Kleinere steenwolmatten door geavanceerde druppelsystemen"

Tholen - De steenwolmatten worden kleiner. En dat kan ook. “Het gewas heeft daar geen problemen mee.” Charles Vijverberg, productspecialist bij Benfried, is voorstander van de kleinere volumes matten. “Dankzij de meer geavanceerde druppelsystemen wordt irrigatie preciezer. Door deze optimalisatie ontstaan er minder verschillen in de watergift. De matten worden steeds beter. De productontwikkelaars zitten niet stil. De moderne matten zijn heel goed herverzadigbaar.”

Duurzaam
Met het kleiner worden van de matten neemt de hoeveelheid afval af. En dat is natuurlijk gunstig. Duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen. Charles: “Binnen dat duurzaamheidskader past ook het gebruik van ons bindmiddel. Benfried gebruikt een suikergerelateerd bindmiddel in hun steenwolmat van Multigrow Premium. Dus onze mat bestaat uit alleen maar natuurlijke materialen: basalt, mergelsteen en suiker.”

Voor meer informatie:
Benfried b.v.
Hooipolderweg 1
2635 CZ Den Hoorn
Tel: (0031) 015-2569356
www.benfried.com 

Charles Vijverberg
tel 06 51575187
charles@benfried.com