Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie partijen vormen Green Deal-coalitie voor duurzame en gezonde voeding in de zorg

Stichting Eten+Welzijn, Platform Patiënt en Voeding en Dutch Cuisine hebben 10 oktober de Green Deal ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’ ondertekend. In een coalitie zullen zij zich inzetten voor een duurzaam en gezond voedsel- en voedingsbeleid in de zorg.


Coalitie voor duurzame en gezonde voeding met minister Bruins

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) heeft met 132 partijen uit de zorg, overheid en bedrijfsleven de Green Deal afgesloten om de zorg in Nederland duurzamer te maken. De inzet van de Green Deal is het terugdringen van CO2-uitstoot, zuiniger gebruik van grondstoffen, minder medicijnresten in het water en een gezonde leefomgeving voor patiënt, cliënt en zorgmedewerkers.

Een gezonde leef- en verblijfsomgeving
Een gezonde leef- en verblijfsomgeving is een van de pijlers van de Green Deal. In zorginstellingen waar mensen wonen en zorgen moet er mogelijkheid zijn voor beweging en ontspanning zowel voor de cliënt als het personeel. Datzelfde geldt voor ziekenhuizen omdat het een positieve bijdrage kan leveren aan het herstel van de patiënt, zo valt te lezen in de Green Deal.

Duurzame en gezonde voeding
Onlosmakelijk verbonden met een gezond makende leefomgeving binnen de zorg is een integraal duurzaam en gezond voedsel- en voedingsbeleid. De coalitie van Eten+Welzijn, Dutch Cuisine en Platform Patiënt en Voeding gaat zich hiervoor inzetten. Het uitgangspunt van de acties is om het aanbod aan kennis over het gezondheidspotentieel en de beschikbaarheid van gezond, duurzaam eten binnen de zorg te vergroten.


Rudi Crabbé ondertekent Green Deal namens Eten+Welzijn

“Een duurzaam voedselbeleid begint door in de dagelijkse zorgpraktijk bij elke voedingskeuze de kansen en belemmeringen te benoemen en de wensen van cliënten, patiënten en ouderen daarbij voorop te stellen”, licht Rudi Crabbé van Eten+Welzijn toe. “Zo maken we telkens weer kleine stappen. De zorg is de sector bij uitstek om het maatschappelijk voorbeeld te geven op het gebied van duurzame en gezonde voeding.”

Publicatiedatum: