Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grodan opent eerste productielocatie in Rusland

"Bijdragen aan de groeiende vraag naar hightech teeltoplossingen"

Onlangs kondigde Grodan, onderdeel van de ROCKWOOL Group, wereldleider in steenwoloplossingen voor de glastuinbouw, de opening aan van een nieuwe productiefaciliteit in Elabuga. In aanwezigheid van Aleksey Pesoshin, de Premier van de Republiek Tatarije, werd de productiefaciliteit geopend middels een symbolische ceremonie.

Met het gieten van water op planten op een steenwolmat werd de fabriek officieel geopend. Van links naar rechts Aleksey Pesoshin, Premier van de Republiek Tatarije, Pjotr Tchekmarev, vertegenwoordiger van het Ministerie van Landbouw van de Russische federatie, Karsten Sendergord, Ambassadeur van Denemarken en Thomas Kähler, Senior Vice President ROCKWOOL International.

Na meer dan 20 jaar aanwezig te zijn op de Russische markt, opent Grodan haar vierde fabriek wereldwijd waar hightech steenwolsubstraten, gemaakt van natuurlijke materialen, worden geproduceerd voor de Russische groenteteelt- en sierteeltmarkt. Met een groeiende wereldbevolking die steeds meer kiest voor gezonde voeding, neemt de vraag naar verse producten toe, ook in Rusland. De Russische glastuinbouw vereist daarom innovatieve technologieën. Al bijna 50 jaar levert Grodan steenwolsubstraatoplossingen en biedt het service.

In zijn toespraak tijdens de ceremonie zei Aleksey Pesoshin, de Premier van de Republiek Tatarije: "Het feit dat Grodan zijn productie hier in Tatarije lokaliseert, betekent dat er een enorm potentieel is in de republiek. De diverse vertegenwoordigers en gasten die hier vandaag zijn kunnen gezamenlijk hun betekenisvolle taken voor de ontwikkeling van de Russische samenleving vervullen. Ik ben ervan overtuigd dat de oplossingen die hier worden geproduceerd steeds meer zullen voorzien in een groeiende vraag naar hightech teeltoplossingen."

Hub Janssen, Managing Director van Grodan, benadrukte de grote betekenis van het evenement: "We zijn erg trots dat we met onze ervaring en knowhow op de grote en belangrijke Russische markt zijn. In een wereld waar de bevolking groeit, waar natuurlijke hulpbronnen opraken en consumenten meer verse producten vragen, maken onze oplossingen de meest duurzame manier van groenteteelt mogelijk om zo de gezondheid en welzijn te dienen."

Met de opening van de fabriek in Elabuga is de hightech tuinbouwmarkt goed uitgerust om de verdere groei van de groenteteelt- en sierteeltmarkt in Rusland te ondersteunen.

Voor meer informatie:
Grodan
info@grodan.nl
www.grodan.nl

Publicatiedatum: