Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verticale tomatenteelt in Sicilië

"De zeebries zorgt voor natuurlijke ventilatie, waardoor de kans op schimmels wordt verkleind"

De jonge Italiaanse teler Rosario Aurnia beschikt over zes hectare en ongeveer 70% hiervan is bestemd voor de teelt van mini pruimtomaten. Het resterende percentage is bestemd voor de datterino tomaat. De kassen zijn van de nieuwste generatie en de gewassen staan in een substraat van kokos en perliet. Aurnia heeft hier een nauwgezet systeem van gemaakt voor de teelt van zijn tomaten.

Het bedrijf is gevestigd bij het Siciliaanse Marina di Acate en ontleent zijn naam aan de eigenaar.

De zee, waar het slechts een meter bij vandaan ligt, zorgt via een zeebries voor natuurlijke ventilatie waardoor de kans op schimmels wordt verkleind. De zon, die meer dan 300 dagen per jaar schijnt, zorgt ervoor dat de tomaten goed kunnen rijpen. Het water is op zijn beurt essentieel voor de smaakeigenschappen en de tomaten worden dan ook alom gewaardeerd.

Video-interview met Rosario Aurnia

"Een aantal jaar geleden hebben we besloten om niet meer in de volle grond te telen om het risico op bodemziektes tegen te gaan. Dat bleek een goede beslissing", zegt Rosario.

"De kassen zijn hoog en we maken gebruik van verticale teelt. Dit resulteert in een beter en efficiƫnter gebruik van de oppervlakte en het zorgt voor betere beluchting van de planten. En tegelijkertijd worden tomaten ook op een andere en betere manier blootgesteld aan de zon, die een hoofdrol speelt bij de teelt van onze tomaten", zegt Rosario.

Rosario Aurnia geeft vanaf de grond aanwijzingen aan een werknemer.

"Onze producten worden zeer gewaardeerd en onlangs hebben we besloten om de direct marketing van onze producten te implementeren. Hierdoor worden nutteloze, commerciƫle stappen vermeden. Bovendien biedt ons dit nog meer garantie wat betreft de kwaliteit van het product. Onze doelgroep zijn juist de wat kleinere retailers, met een middelgrote klantenkring", sluit Rosario af.

Aurnia is Global GAP gecertificeerd en teelt ongeveer 1200 ton tomaten per jaar.

Contact:
Azienda Agricola Aurnia
Via Piano Torre 11
97011 Acate (RG)
Tel.: +39 360 240260
Email: r.aurnia@virgilio.it

 

 

Publicatiedatum: