Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seed meets Technology: specialisten uit de zaadsector onder elkaar

Tholen - De afgelopen twee dagen en ook nog vandaag (tot 17.00) vond en vindt de vijfde editie van Seed meets Technology plaats. Tijdens deze echte vakbeurs in Zwaagdijk - te midden van alle open dagen bij de veredelaars in de omgeving - komt de veredelingssector bijeen om de nieuwste ontwikkeling op zaad- en zaadtechniekgebied te bespreken.

Van over de hele wereld weten bezoekers de beurs inmiddels te vinden en dus groeit ook het aantal standhouders mee. Dit jaar 49 in  totaal. Daarbij een mix van veredelaars, maar ook techniekbedrijven. 


Chris Matthijse van Takii Seed Europe in gesprek met Andy Baden en Tom Hart van Agility Agriculture Ltd. 

De mannen van Fytagoras (Bert van Duijn, Wessel Holtman en Frits van Horssen) hadden een echt stukje hightech meegebracht, namelijk een technologie waarmee de ademhaling van zaden kan worden gemeten om die gegevens vervolgens in verband te brengen met zaadkwaliteit.

Naast de mogelijkheid om bij te praten en de stands te bezoeken, werden er ook diverse lezingen gehouden door specialisten uit de sector en bestond er de mogelijkheid om op variety tour te gaan langs de demovelden van ABZ Seeds, Ergon Seed, Prudac, Sakata, Wing Seed en Takii Europe. Ook kon de teelt op water bij Proeftuin Zwaagdijk natuurlijk niet ontbreken.

Bekijk hier de fotoreportage en voor wie de kans heeft: ga vanmiddag nog even langs in Zwaagdijk.