Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Radijsdag bij Syngenta:

"Radijs Donar niet uitgedonderd"

Gisterenmiddag 24 september kwamen een twintigtal radijstelers en een teeltadviseur elkaar in de tuin van Jaco en Jolanda de Zeeuw in ‘s-Gravenzande. De zon schijnt en de sfeer is heel ontspannen: het is duidelijk dat het groepje regelmatig met elkaar omgaat. Tijd om met elkaar bij te praten en vooral om de winterrassenproef van Syngenta onder de loep te nemen.


Een geslaagde middag in de tuin bij fam. De Zeeuw 

Johan van Antwerpen van Syngenta, initiatiefnemer van deze middag: “Ik wil laten zien dat Donar, een ras dat al jaren meegaat, nog veel voor een teler kan betekenen. Het is een waardevolle aanvulling op het winterrassen-assortiment met een hoog kwalitatief eindproduct.” In de proef, wordt Donar uitgebreid vergeleken met andere (referentie)rassen: gewas, grofheid, presentatie, inwendige kwaliteit, kleur en werkbaarheid. Het ras doet niet onder. “En dat, terwijl de zaaidatum voor deze proef eigenlijk niet ideaal is: de rassen hebben nog hoge temperaturen gekend en hebben net iets te lang moeten staan, tot vandaag voor de beoordeling”, legt Johan uit.


Johan laat de verschillende rassen zien

Vooral in de zaaiperiodes tussen 22 september en 1 november en tussen 1 januari en 20 februari is Donar goed inzetbaar. Het ras is geschikt voor de herfst-, winter- en vroege voorjaarsteelten en kenmerkt zich onder andere door zijn knoluniformiteit en mooie kleur. Bovendien onderscheidt het zich door een goede meeldauwtolerantie. Bij Jaco en Jolanda de Zeeuw is Donar standaard in het assortiment en levert steeds mooie radijsbosjes.


"De donar is nog niet uitgedonderd"

“We hebben in het verleden een paar uitdagingen gekend met de zaadkwaliteit, maar dat is nu niet meer zo. Donar is er weer voor iedereen als betrouwbaar winterras.” Missie gelukt voor Johan: Donar weer mooi in de picture gezet bij een gezellige en geïnteresseerde groep telers onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Voor meer informatie: 
Johan van Antwerpen
Syngenta
0651830579
johan.antwerpen_van@syngenta.com
www.syngenta.nl

Publicatiedatum: