Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tot 2020 worden plastic wegwerpartikelen uit de schappen verbannen

Rewe haalt plastic wegwerpservies uit het assortiment

De Duitse supermarktketen Rewe zal tot 2020 al het plastic wegwerpservies uit de verkoop nemen. Na de rietjes, die tot 2019 uit het assortiment genomen worden, zullen nu ook de plastic bekertjes, het plastic bestek en de plastic borden uit de schappen van de ongeveer 6000 Rewe-, Penny- en Toom-filialen worden verbannen. "Deze producten worden slechts één keer voor 20 minuten gebruikt en belanden daarna bij het afval of in het ergste geval in de natuur", zegt Lionel Souque, CEO van het concern, in gesprek met de krant 'Frankfurter Allgemeine Zeitung' (FAZ). 
 
Reductie van het plasticafval
Daarmee is Rewe weliswaar niet de eerste, maar tot nu toe wel de grootste supermarktketen die deels afscheid neemt van plastic wegwerpartikelen nog voordat de EU haar geplande verbod heeft ingevoerd. Al in juli heeft de discounter Lidl bekend gemaakt plastic wegwerpartikelen tot het einde van komend jaar uit het assortiment te nemen. Daarmee wil het bedrijf tot in het jaar 2025 een reductie van het plasticafval met 20 procent in haar filialen bereiken.
Publicatiedatum: