Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouw Pop Vriend Seeds feestelijk geopend

Op 6 september is de uitbreiding van het zaadpakhuis van Pop Vriend Seeds officieel in gebruik genomen. Purchase en Facility Manager Frank Hollenberg begeleidde de bouw en verrichtte de opening. Buurtbewoners en partners in de bouw genoten van een feestelijke lunch in de nieuwe hal, samen met alle medewerkers van het familiebedrijf. De uitbreiding van 2500 m2 was nodig omdat het zaadveredelingsbedrijf, dat al sinds 1956 in Andijk is gevestigd, in de afgelopen jaren hard is gegroeid.



Algemeen Directeur Lara Timmerman: "We exporteren naar meer dan 100 landen. Met onze gewassen (bonen, suikermais, spinazie, snijbiet en rode biet) zijn we in veel markten een top 3 speler geworden. Dat vertaalt zich naar groei van ons bedrijf: banen in Andijk maar ook de noodzakelijkheid van extra opslagruimte voor onze producten. We zorgen ervoor dat we ook in tijden van groei de waarden van een familiebedrijf: snelheid, wendbaarheid en korte lijnen naar onze klanten blijven koesteren. In die combinatie ligt onze kracht".

Speciale condities
In de nieuwe hal zijn de modernste technieken toegepast. Eigenaar Arwin Vriend: "Je moet je voorstellen dat er dagelijks tonnen van onze zaden bij ons binnenkomen en weer weggaan om vervolgens over de wereld te reizen. Een efficiƫnte opslag met de juiste condities is daarom van het grootste belang. In het nieuwe zaadpakhuis zit bijvoorbeeld een speciaal geconditioneerde cel zodat we de hoogste kwaliteit zaden kunnen leveren. De afgelopen jaren hebben we ruimte moeten huren. Dat is nu gelukkig niet meer nodig".



Duurzaam
Bij de bouw van de nieuwe hal zijn, zoals in het gehele hoofdkantoor van Pop Vriend Seeds, de principes van duurzaam bouwen toegepast. Het dak van het pakhuis voorziet in de plaatsing van 800 zonnepanelen, waarmee een aanzienlijk deel van het elektraverbruik straks zelfstandig zal worden opgewekt. Ook is er een hoge mate van isolatie toegepast en heeft het hele pand energiezuinige LED-verlichting die automatisch in- en uitschakelt.



Spinazie seminar 26 september
Van 24 tot 28 september vinden bij Pop Vriend Seeds de jaarlijkse Open Dagen plaats. Honderden distributeurs en telers uit de hele wereld bezoeken dan de proefvelden. Dit jaar organiseert Pop Vriend Seeds een speciaal seminar voor klanten over spinazie. Diverse sprekers delen de nieuwste inzichten over de markt, innovaties in het veredelingsproces en zaken als ziekteresistentie.


Pop Vriend Seeds BV
Middenweg 52
1619 BN Andijk
Netherlands
Phone: +31 228 591462
www.popvriendseeds.com
info@popvriendseeds.nl
Publicatiedatum: