Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

30.000 vierkante meter aan isolatiepanelen in DC Lidl

In Moerdijk staat Europa's grootste en meest moderne bananenrijperij. Het is tevens DC voor Lidl voor alle groenten- en fruitproducten. Roma Projects realiseerde samen met Bouwbedrijf Vrolijk de isolatiebouw van het nieuwe DC Lidl Moerdijk.



Naast koelcellen en een diepvriesruimte, bouwde Roma Projects ook 45 dubbele rijpingscellen voor bananen, mango's en avocado's in opdracht van koudetechnisch installateur Nijssen. De condities, het ontwerp en de bouw kwamen tot stand in nauw overleg met de opdrachtgevers. In totaal is in de opdracht bijna 30.000 vierkante meter aan isolatiepanelenbouw verwerkt.

De reeds van BIM informatie voorziene bouwmaterialen voor de koelcellen, diepvriesruimte en rijpingscellen zijn door onze eigen tekenkamer volledig in 3D uitgewerkt. Daarnaast was er op de bouwplaats dagelijks overleg tussen de bouwpartners wat een positief effect op het gehele bouwproces heeft gehad.

Toekomst bestendig - duurzaam
De moderne nieuwbouw betekent in dit geval vooral duurzaam. Het dak ligt vol met zonnepanelen, er is geen gasaansluiting aanwezig, alleen maar LED-verlichting en er wordt gebruik gemaakt voor warmte-terugwinning. Het is gebouwd voor de komende honderd jaar, toekomst bestendig. De opening werd bijgewoond door Tweede Kamerlid Remco Dijkstra van de VVD en burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk.

In het vakblad Industriebouw editie 34 2017 is een interview opgenomen met verkoopadviseur Bart Hultermans over de bouw van het DC in Moerdijk.

Voor meer informatie
Roma Nederland B.V.
Ramgatseweg 19
4941 VN Raamsdonksveer
www.romaned.nl
Publicatiedatum: