Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gastronomieleverancier uit Hamburg zet in op convenienceproducten en gesneden salades

"„Gesneden zoete aardappelen worden steeds populairder in de gastronomie"

Bedrijfsleider Mehmet Celebi toont een flowpack met gemengde sla

In de huidige markthandel worden exclusieve productkenmerken en dienstverleningen steeds belangrijker, vooral als men een gespecialiseerde clientèle van producten voorziet. Vooral in de wereld van de gastronomen en grootverbruikers zijn onweerstaanbare versheid en makkelijk te verwerken producten een absolute voorwaarde. Het Duitse bedrijf 'Obst und Gemüse Kontor Hamburg Inh. Stefanie Kunz' heeft dit erkend en levert een gemengd productpalet van kant-en-klare salades en gesneden producten, deels uit eigen teelt. 


Verse groenten in de opslagruimte

Eigen teelt
In de opslagruimte van 'Obst und Gemüse Kontor Hamburg Inh. Stefanie Kunz' zijn al vroeg in de ochtend veel medewerkers aan het werk. De laatste hoeveelheden aan groenten en salades op een dag worden met behulp van uiterst moderne verwerkingsapparatuur gewassen, gesneden en gedroogd. "In ons snijbedrijf verwerken we dagelijks een groot aantal verse producten zonder toegevoegde stoffen. Onder andere tehuizen, de hotellerie en restaurants in de ruime regio rondom Hamburg tot aan de regio Lübeck worden door ons van convenience-producten voorzien. Ook met de luchthaven van Hamburg hebben we goede betrekkingen, aldus bedrijfsleider Mehmet Celebi. 



Tot het brede productpalet horen de meest uiteenlopende producten, zoals tuinkersmengsels en momenteel geschilde asperges. In de categorie groenten bevindt men zich momenteel in de overgangsfase waarin men succesvol naar Duitse sla en bladgroenten overstapt. "We hebben een direct partnerschap met een teler die op circa 6 hectare zowel in de vollegrond alsook in de kas voor ons teelt. Daardoor zijn we in staat om onder andere rucola, bonte sla, spinazie en radicchio in het seizoen en flexibel aan te bieden.''



Zoete aardappelen
Alles wat niet uit eigen teelt voorhanden is, wordt grotendeels via handelsbedrijven op de Großmarkt Hamburg afgenomen. Aangezien het bedrijf in de kelderverdieping van de Großmarkt gevestigd is - direct onder het verkoopoppervlak -, zijn de handelsafstanden kort en kunnen de bijgekochte producten direct geleverd worden. "Vooral gesneden zoete aardappelen worden tegenwoordig steeds populairder. We verwerken deze tot friet en beleveren onder andere sinds vier jaar een regionaal distributiecentrum van een vooraanstaande supermarktketen.''



Verdere informatie:
Obst & Gemüse Kontor Inh. Stefanie Kunz
Inh. Stefanie Kunz
Großmarkt Hamburg (U.G.)
Telefoon: (0 40) 72 00 56 53
Fax: (0 40) 72 00 56 54


Kruidenpotjes in de opslagruimte
Publicatiedatum: