Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FarmByte en Archisen bouwen nieuwe vertical farm in Maleisië

FarmByte en Archisen gaan een nieuwe vertical farm in Johor Bahru in Maleisië bouwen. In augustus 2023 hebben ze daar al een intentieverklaring voor ondertekend.

De vertical farm wordt 4831 m² groot en er is naar schatting €7 miljoen nodig voor de bouw. Aan het eind van het vierde kwartaal van 2024 moet de farm in gebruik zijn. Ook wordt er binnen de samenwerking 2,4 miljoen in Archisen geïnvesteerd om de lange termijngroei van het bedrijf te bevorderen. De farm moet jaarlijks 306.000 kg aan bladgroenten in de vorm van mosterdblad en ijsbergsla opleveren.

Syed Aiman: "Via de samenwerking doen we nieuwe inzichten op en krijgen we nieuwe ervaringen. Via ons digitaal platform kunnen we lokale tuinders ondersteunen. De vertical farm levert nieuwe banen op en trekt jongeren en nieuw talent naar de sector."


Datuk Zahari Sarip, voorzitter van de commissie van de staat voor de Landbouw-, Tuinbouwsector en Plattelandsontwikkeling hield toezicht op de ondertekening door Syed Aiman Kifli Syed Jaafar, CEO van FarmByte Sdn Bhd, en de Vincent Wei, CEO van Archisen Pte Ltd.

Binnen de overeenkomst zullen FarmByte en Archisen hun expertise inzetten om een vertical farm te bouwen. FarmByte levert de lokale tuinbouw inzichten en Archisen levert de technische kennis op het gebied van installatie, levering en onderhoud van de vertical farm.

Vincent Wei: "Bij Archisen willen we via innovaties voedselzekerheid garanderen. Via onze relatie met FarmByte willen we het digitaal netwerk van verwerkers, distributeurs en retailers worden. Daarmee willen we de wereldwijde voedselproductie verbeteren. Via de samenwerking willen we vertical farming in Zuidoost-Azië vooruit helpen."

Voor meer informatie:
Archisen
info@archisen.com
www.archisen.com

Publicatiedatum: